Samenwerking met een Volksrepubliek

Gepubliceerd op 15 mei 2020 om 17:13

Partijen zijn verdeeld, een meerderheid van de partijen is tegen

Geert I van Silvomi en het verdrag met FNT op het beeldscherm

De vraag is gesteld of Koninkrijk Silvomi in de toekomst ook een samenwerkingsverband aan moet gaan met een volksrepubliek. Volksrepublieken zijn voor origine een communistisch land, waar bewoners geen of weinig vrijheden hebben. Een peiling onder de politieke partijen levert een versplinterd beeld op.

Samenvatting:

  • Politieke partijen zijn verdeed.
  • Meerderheid van aantal partijen zijn tegen samenwerking, maar wil niet zegge dat het een meerderheid van de kamer is
  • Debat moet nog gevoerd worden.

Koninkrijk Silvomi heeft vorige week een samenwerkingsverdrag ondertekdn. Dit was met FNT. Eerste Minister Beer heeft Koning Geert I van Silvomi laten weten dat Silvomi meer samenwerkingsverbanden aan moet gaan. De vraag is dan alleen of dat met iedereen moet gebeuren.

Eerste minister Beer heeft aan de politieke partijen een stelleng gegeven: "Moet Silvomi een samenwerkingsverband aangaan met een Volksrepubliek?" Over deze stelling is wisselend gereageeerd.

Volksrepublieken zijn oorspronkelijk communistische landen

Een volksrepubliek of volksdemocratie (andere namen Socialistische (Volks)republiek of Democratische Volksrepubliek) is een term waarmee oorspronkelijk enkel, later hoofdzakelijk, communistische of sterk door het marxistisch bestuursmodel geïnspireerde republieken worden aangeduid en/of zichzelf aanduiden.

De vraag die sommige partijen stellen is of je je afweging laat afhangen van de politieke stroming of niet. Of mag het niet uitmaken of een land democratisch is of juist communistisch. Het debat moet nog geagendeerd worden. En het is nu ook nog niet duidelijk hoe de Debatkamer er over zal denken, omdat er eerst verkiezingen gehouden moeten worden. Ditkan dus wel een issue zijn tijdens de campagnes van de partijen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.