Eerste Minister Beer zou een uitnodiging voor de G7-top van Trump weigeren

Gepubliceerd op 1 juni 2020 om 16:32

Amerikaanse president Trump stelt g7-top uit zodat meer landen mee zouden kunnen doen

Presdient trump ontmoet de Minister-President van Nederland Mark Rutte. Foto: Wikipedia.

De Amerikaanse president Donald Trump zegt de G7-top uit te willen stellen, zodat meer landen mee zouden kunnen praten tijdens de top. De top stond gepland voor de maand juni, maar is al in een vroeg stadium uitgesteld. Nu wil de Amerikaanse president de 46e editie van de top verder uit te stellen zodat meer landen deel kunnen nemen. Koninkrijk Silvomi hoort niet tot een van de deelnemers, Eerste minister Beer zou een uitnodiging niet accepteren.

Naast de vaste deelnemers Canada, Duitsland, Europese Unie, Frankrijk, Italië, Japan, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, zouden extra landen moeten praten aan de 46e top van de G7. Er moet gedacht worden aan landen als Rusland, India, Australië en Zuid-Korea. Het is niet de verwachting dat Koninkrijk-Silvomi uitgenodigd zal worden voor deze top.

Eerste Minister Beer laat weten dat hij geen uitnodiging van Donald Trump verwacht. "Ik heb Donald er niet over gesproken, maar ik verwacht niet dat hij ons een uitnodiging zal sturen. Collega Mark Rutte krijgt er ook geen uitnodiging."

G7-top is een forum van groep geÏndustialiseerde landen en de EU

De G7 is een intergouvernementeel forum van zeven vooraanstaande industriële staten en de Europese Unie. Het gaat om Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Europese Unie. Via een tijdelijke uitbreiding is het mogelijk dat landen als Rusland, India en Zuid-Korea mee zouden kunnen praten.

Eerste minister Beer geeft aan dat hij en zijn eventuele opvolger na de verkiezingen het druk genoeg zou hebben met de opbouw van het land. "Dat wij geen industrie hebben, en dus niet zouden mee mogen praten, is onzin. Juist landen die geen of weinig industrie hebben, kunnen een verfrissende blik hebben over de inhoud van de top. Ik voel me zeker niet groter dan dat ik ben, maar het past nu even niet in ons plan van aanpak."

Eerste Minister Beer laat weten dat Koninkrijk Silvomi zeker geïnteresseerd is in overleggen in een top, maar nu even niet.

Eerste Minister Beer

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.