Afvalproblematiek in en rondom Silvomi

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 14:49

Geregeld zwerfafval in  De bieskamp

Een verlaten fiets bij de Koekoek

Een geparkeerde fiets langs de Koekoek, Druten (foto: eigen werk)

In en rondom Silvomi is zwerfafval een probleem. Het blijkt dat niet iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om het afval op te ruimen. Het wordt wel eens gedumptop straat. Het is een van de kwesties ie gevraagd worden aan de politiek van Silvomi om hier aandacht aan te geven.

Geert I van Silvomi heeft op zondag 10 mei aan Eerste Minister Beer gevraagd, of de politieke partijen aandacht wil geven aan de afvalproblematiek in en rondom Silvomi. Her en der ligt er zwerfafval of staat een fiets geparkeerd langs een boom. Het blijkt dat niet iedereen zijn eigen verantwoordeelijkheid neemt  om zijn eigen afval naar de gemeentewerf aan de Van Heemstraweg in Druten te brengen.

Ook wil het nog wel eens voorkomen, dat de estafvalcontainer aan de Kerkstraat te Puiflijk niet meer open gaat, of dat er afvalzakken naast de containers worden geplaatst. Dit is zeker nie de bedoeling,.

 

Inwoners moeten zelf restafval wegbrengen

Inwoners van de gemeente Druten moeten zelf hun restafval wegbrengen. Voorheen haalde DAR het op, maar sinds enkele jaren moeten inwoners van Druten zelf hun restafval in een ondergrondse container wegbrengen. Hoewel het niet toegestaan is dat zakken rondom de container te plaatsen, indien deze vol is of in storing is, worden er wel restafvalzakken rondom de container geplaatst.

Afvalcontainer aan de Kerkstraat te Puiflijk

Afvalcontainer aan de Kerkstraat te Puiflijk

Zelf een politieke kwestie indienen

Het is mogelijk om zelf een politieke kwestie in te dienen bij de regering van Koninkrijk Silvomi. Stuur dan een e-mail naar koninkrijk.silvomi@gmail.com of vul onderstaand formulier in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.