Eerste Minister Beer feliciteert Surinaamse partij Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) met verkiezingsoverwinning

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 22:52

Eerste Minister Beer hoopt dat gerechtigheid eindelijk zal zegevieren

Chan Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) (foto: Wikipedia)

Anderhalve week na de Surinaamse parlementsverkiezingen zijn de uitslagen bekend gemaakt. De partij van president Desi Bouterse heeft verloren. De partij Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) van Chan Santokhi heeft gewonnen en heeft 20 zetels gewonnen. De Nationale Democratische Partij van President Desi Bouterse won slechts 14 zetels.

De partij van Chan Santokhi de Vooruistrevende Hervormings Partij heeft met overtuiging de verkiezingen in Suriname gewonnen. Hij dankt zijn overwinning aan het effectief campagne voeren tegen het beleid van president Desi Bouterse. De zittende president verloor met zijn NDP en komt uit op slechts 14 zetels. Het Surinaams parlement telt slechts 51 leden, waardoor er 26 zetels nodig zijn voor een meerderheid. Voor het aanstellen van een nieuwe president hebben de partijen een tweederde meerderheid nodig.

Als Desi Bouterse straks geen president meer is, is de kans groot dat hij de gevangenis in moet vanwege zijn rol bij de decemberboorden. Eerder werd Bouterse veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De politicus hoefde echter vanwege zijn immuniteit echter niet de gevangenis in.

Beer feliciteert Santokhi met de overwinning

Eerste Minister heeft Chan Santokhi gefeliciteerd met de verkiezingsoverwinning. "Ik feliciteer Santokhi met de overwinning tijdens de verkiezingen. Hij heeft deze met overtuiging gewonnen. Het lijkt er op dat hij ook de nieuwe president gaat worden. Ik hoop dat zijn eerste daad dat gerechtigheid zal zegevieren"

Met deze laatste uitspraak doelt Beer dat hij hoopt dat de huidige president Desi Bouterse eindelijk gevangen gezet zal worden voor zijn rol tijdens de decembermoorden in 1982. De kans is groot, dat Bouterse gevangen gezet zal worden, zodra hij geen president meer is. Tenzij hij het land weet te ontvluchten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.