Dodenherdenking Druten 2022

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 20:59

Aandacht voor vrijheid

Nederlandse vlag halfstok op de Markt

Nederland, en dus ook Druten, stond op woensdag 20.00 uur twee minuten stil ter herdenking van alle Nederlandse slachtoffers in alle oorlogen waar ook ter wereld, maar met name de slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Druten werd stil gestaan bij het leven in vrijheid. Vrijheid, al leeft Nederland al bijna 80 jaar in vrijheid, vrijheid is niet meer vanzelfsprekend. Dat kunnen we zien aan de oorlog in de Oekraïne.

Tijdens de wandelende stoet van de Heilige Ewaldenkerk naar het Ambtshuisplein werd de rust en stilte verstoord door een jongeman op een scooter. Al snel werd hij gemaand om zijn muziek uit te zetten. De jongeman gaf gehoor aan het verzoek.

De klok van de protestantse kerk luidde al, de klok van de Ewaldenkerk volgde even later.. De klok op het Ambtshuisplein deed ook een poging om mee te doen. Na het klokkengelui werd een twee minuten stilte in acht genomen. Alleen het gezang en gefluit van de vogels was hoorbaar, of het gejammer van een hond die meeging met zijn baasje.

Na een toespraak van een wethouder van de gemeente Druten werden er kransen gelegd. Daarna konden de aanwezigen een bloem in een emmer doen, waarna de plechtigheden werden beëindigd.

Koninkrij Silvomi was ook vertegenwoordigd in de persoon van Koning Geert, al bleef hij wel anoniem. Wel heeft hij dit verslag geschreven en heeft foto's gemaakt.

Lees ook: Dodenherdening 2020

Zie ook: Sint-Joris en de Draa op Foursquare en op Google Maps

Zie ook: Dodenherdenking Druten op Foursquare

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.