Koningsdag 2022 Druten

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 12:40

Na twee coronajaren weer festiviteiten in Druten mogelijk

Gemeentehuis Druten met de Nederlandse vlag.

Geert I van Silvomi heeft een wandeling gemaakt door het centrum van Druten. In het centrum van Druten zijn er tal van activiteiten vanwege Koningsdag. 27 april is de verjaardag van Koning Willem-Alexander der Nederlanden. De koning zelf is aanwezig bij festiviteiten in Maastricht.

Wie aan Koningsdag denkt, denkt aan de vrijmarkt. Een traditie in Nederland die vanuit de grote steden toch is overgewaaid naar alle plaatsen in Nederland. Zo ook in Druten

De Hogestraat is een lang lint van kleedjes waar kinderen hun oude speelgoed verkopen, of mensen die nét zijn verhuisd de oude huisraad verkopen, huisraad die in het nieuwe huis geen plek meer hebben. Of ook gewoon andere volwassenen die snuisterijen verkopen.

De Markt is een samenkomen van allerlei verenigingen, zo ook Schaakvereniging Tornado was van de partij. Ook was er een oude brandweerwagen te bezichtigen.

Na twee coronajaren is het weer mooi om te zien dat er weer festiviteiten zijn in het centrum van Druten.

De reakties van het publiek zijn positief. De meeste mensen zijn ook wel weer blij dat het weer mag, zonder beperkingen.

Speel een potje schaak met grote stukken tegen Schaakvereniging Tornado

Jubileum Koninkrijk silvomi

Het is vandaag ook een jaar geleden dat de website van Koninkrijk Silvomi online is gekomen. Wij vieren dan ook ons eigen feestje op deze speciale dag.

Zie ook:

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.