Herdenkingsmonument Patricia Zwartjes

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 10:21

Patricia Zwartjes blijft leven in onze harten

Steen met gedicht ter nagedachtenis van Patricia Zwartjes (19)

Wie in Wijchen wel eens over de Stationslaan rijdt, of bij de bushalte Blauwe Hof 40e straat wacht of uitstapt, moet het monument ter nagedachtenis van Patricia Zwartjes opvallen. Bij een boom ligt in de berm een herdenkingsmonument ter ere van Patricia Zwartjes, overleden op 18 september 2001.

In de berm van de Stationslaan ligt een herdenkingsmoument. Het is een simpel monument, een steen met een gedicht, bloemetjes en op de hoeken staan stenen om het monument af te bakenen. Op de steen staat een gedicht en ook de naam voor wie het monument is opgericht. Patricia Zwartjes. De plaats waar het monument ligt, doet bij buitenstaanders altijd het vermoeden, wát er gebeurd zou zijn.

Patricia Hermina Johanna, geboren op 24 november 1981, komt op 18 september 2001 te overlijden. Nu 21 jaar later is ze er niet meer. Maar met het monument blijft ze voortleven in de harten van de vele passerende mensen op de Stationslaan. Voor velen is het zomaar een monument. Het is meer dan zomaar een monument. Voor de nabestaanden, vrienden, bekenden is het het monument van Patricia Zwartjes.

De vragen Hoe en Waarom hoeven wij niet beantwoord te krijgen. Wel biedt Koninkrijk Silvomi Patricia Zwartjes een plaats om voor altijd voort te leven. Niet een anoniem monument langs de weg. Maar de naam mag ook genoemd worden.

Heel veel sterkte aan familie, vrienden, bekenden en alle anndere nabestaanden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.