Silven-Fabian en Ranomi bij de Drutenloop

Gepubliceerd op 5 april 2022 om 12:32

Evenement na twee coronajaren weer georganiseerd

Kroonprinses rent op de finish af.

Op zondag 3 april 2022 werd in Druten de Drutenloop gelopen. Het was voor het eerst sinds 2019 dat het evenement gehouden kon worden. In 2020 en 2021 werd het evenement afgelast vanwege de coronapandemie. Kroonsprinses Ranomi en prins Silven-Fabian hebben in 2022 voor het eerst meegelopen.

Het hoofdevenement is de halve marathon, een wedstrijd over ruim 21 kilometer. Maar voor andere lopers is er ook de mogelijkheid om 10 of 5 kilometer te lopen. Ook zijn er afstanden voor de jeugd. Kinderne tot en met 6 jaar kunnen een parcours van 500 meter afleggen, de wat oudere jeugd loopt een parcours van 1000 meter.

Silven-Fabian met zijn medaille.

Voor Silven-Fabian was het de eerste keer dat hij meeliep. Hij deed mee aan de categorie tot en met 6 jaar. In deze categorie deden 139 kinderen mee. Fabian liep alleen, terwijl er ook kinderen met hun vader of moeder meeliepen.

Het was daarom voor Fabian nog wat onwennig. Het was ook voor hem de eerste keer. Maar hij liep gewoon achter andere jongens en meisjes aan.

Met een keurige tijd van 3 minuten en 39 seconden werd Fabian uiteindelijk 90e in zijn categorie. Na afloop van de wedstrijd kreeg Fabian een medaille.

Ranomi loopt 1000 meter

Kroonprinses Ranomi heeft ook meegelopen. Zij deed mee aan de categorie kinderen van 9 en 10 jaar. Het deelnemersveld was ook hier behoorlijk, uiteindelijk werd Ranomi 82e, in een tijd van 6 minuten en 28 seconden.

De start van het evenement was op de Markt. Verder ging het parcours over de Kattenburg, Hogestraat, Ooievaarstraat, om vervolgens via de Markpassage weer op de Markt te finishen. De langere afsatnden hadden uiteraard een andere route, over onder andere de Waalbandijk.

De lopers hebben geboft met het weer. Het was niet te koud, en er scheen een lekker zonnetje. Dit, terwijl het in Nederland op 31 maart nog had gesneeuwd en op 4 april begon het weer te regenen.

Ranomi en Fabian hebben zichtbaar genoten van het evenement. Ze willen beiden weer snel meedoen aan een evenement. Mogelijk op zondag 10 april al in het Brabantse Overloon.

Filmpjes

Fabian komt voor op een filmpje van druten.nieuws.nl. Het filmpje is hieronder te zien. Ook heeft Silvomi zelf een film gemaakt van de finish van Fabian.

Na 16 seconden is Silven-Fabian heel even in beeld.

Silven-Fabian wordt aangemoedigd door Geert I van Silvomi.

Ranomi finisth op de 1 kilometer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.