Koninkrijk Silvomi steunt vuurwerkverbod in Nederland

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 15:03

Verbod op consumentenvuurwerk moet de zorg in Nederland ontlasten

Vuurwerk in Rusmolle, 1 januari 2020

Het demissionaire kabinet in Nederland heeft besloten om ook dit jaar een verbod in te voeren voor consumentenvuurwerk. Dit was vorig jaar ook ingevoerd. Het doel is om de zorg in Nederland te ontlasten. De politieke partijen van GroenLinks en Partij voor de Dieren hadden al gevraagd naar een dergelijk verbod, om net als vorig jaar de druk op de zorg te ontlasten.

In Nederland is het bij de komende jaarwisseling verboden om vuurwerk af te steken. Het demissionaire kabinet van Mark Rutte heeft besloten om het verbod in te stellen, nu de cijfers van Corona in Nederland weer snel en flink stijgen. Het doel is om net als vorig jaar de druk op de zorg te ontlasten.

Eerste Minister Beer van Silvomi heeft laten weten het vuurwerkverbod toe te juichen. "Naast het gegeven dat het zonde is van het geld, het is belangrijk om de zorg te ontlasten. De zorg in Nederland heeft het momenteel druk met de vele besmettingen met Corona."

Ondanks een verbod bij de vorige jaarwisseling werd er nabij Silvomi toch vuurwerk afgestoken. Het vuurwerk werd niet afgestoken door inwoners van Silvomi, maar door buurtgenoten. Het vuurwerk heeft niet gezorgd voor extra politie-inzet. Ook waren er toen geen gewonden geraakt. Of buurtbewoners dit jaar zich wel houden aan het vuurwerkverbod is nog niet bekend

Verbod ook belangrijk voor de veiligheid

Het vuurwerkverbod wordt toegejuicht in Silvomi. Kroonprinses Ranomi heeft vorig jaar laten weten dat ze het eng vond. Ook prins Fabian heeft laten weten geen voorstander te zijn van vuurwerk. het verbod op het vuurwerk in Nederland wordt in Silvomi dus ook door de koninklijke familie met instemming begroet.

Eerste Minister Beer laat weten dat veiligheid belangrijk is. "Siervuurwerk kan natuurlijk heel mooi zijn, maar het is wel heel gevaarlijk. Het zijn toch brandend materiaal dat alle kanten op kan vliegen. Voor ons knuffels is dat heel gevaarlijk. Een knuffel is nog nooit mooier geworden, wanneer je het in de fik steekt."

Naar verluid wil minister Beer zo snel mogelijk een debat met de kamer, voor een algeheel en permanent vuurwerkverbod in Silvomi.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.