Geen festiviteiten op Internationale Mannendag (19 november)

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 12:37

Geen erkenning voor Internationale Mannendag

Op 19 november is het Internationale Mannendag. Eerste minister Beer van Silvomi laat weten dat er geen festiviteiten zijn in Silvomi ter ere van deze dag. Geert I van Silvomi laat weten deze dag niet te erkennen, omdat alle mensen gelijkwaardig aan elkaar zijn.

Sinds 1992 wordt jaarlijks Internationale Mannendag gevierd. Was dat eerst op 7 februari, op initiatief van Jerome Teelucksingh wordt deze dag voortaan gehouden op 19 november.

Eerste Minister Beer heeft laten weten dat er op deze dag geen festiviteiten worden gehouden in Silvomi. Hierop heeft Geert I van Silvomi ook laten weten deze dag niet te erkennen als feestdag. Minister van Cultuur Sinteralbert laat ook weten niets te voelen voor erkenning voor deze feestdag.

"Alle mensen en knuffels, ongeacht de nationaliteit, ras, geaardheid, intelligentie, maar ook het geslacht, iedereen is gelijk. Wij willen geen dag dat een kenmerk van een persoon wordt opgehemeld. Vrouwen hebben op 19 november ook het recht om zich speciaal te voelen.  Daarom vieren wij geen Internationale Mannendag, om mannen op deze dag centraal te stellen."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.