Silvomi neemt afstand van bepaling van micronatie Pavlov

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 22:42

Keizerrijk Pavlov heeft bepaald dat Black Lives Matter (BLM) een terroristische organisatie is.

Protest van Black Lives Matter in Stockholm. Foto, vrije domein, Wikipedia

In een persbericht heeft Keizerrijk Pavlov bepaald dat de protestgroepen van Black Lives Matter (BLM) gerekend mogen worden tot een terroristische organisatie. In een spoedberaad hebben Koning Geert I van Silvomi, Eerste minister Beer en de voorzitter van de Controle Kamer Geert Dinh bepaald afstand te nemen van deze bepaling.

Alexander IV, staatshoofd van micronatie Keizerrijk Pavlov, heeft bepaald dat de mondinale actigroep Black Lives Matter gerekend mag worden tot een terroristische groepering. "In Pavlov wordt de waarde van het menselijk leven niet wordt bepaald door de huidskleur. Prioriteit geven aan zwarte levens boven anderen is een inherent racistische benadering , wat niet welkom is in onze samenleving,", aldus Prins Jaroslav op de website.

Volgens Koning Geert I van Silvomi is dit niet wat BLM wil bereiken. "Het gaat niet om donkere mensen boven de blanken of de Aziaten te stellen, het gaat er om dat zij als gelijken worden gezien aan anderen. Als je aangeeft dat "All lives Matter", geef je niet aan dat er een bevolkingsgroep, waar ook ter wereld, wordt onderdrukt of tekort wordt gedaan. Daarnaast, door de bewoording van terrorist te gebruiken, wil ik je ook zeggen, dat iedereen die meedoet aan een protest, een crimineel is. Deze beschuldiging accepteren wij niet."

Wij hebben via facebook bezwaar aangetekend door aan te geven dat wij niet achter dit besluit staan. Wij hebben gevraagd dit besluit te heroverwegen. Wij gaan dit ook nog via e-mail doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.