Zorgen in Nederland over ontsnapte wallaby's

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 21:24

weinig tot geen last van wallaby's

In Nederland maken dierenorganisaties en -experts zich zorgen over het groeiend aantal ontsnapte wallaby's. De politie is de afgelopen weken meer dan eens ingezet om de dieren te vangen. Onder de experts behoort ook Jan Pol, bekend van de NGC-serie The Incredible Dr. Pol.

Een wallaby is een middelgrote kangeroesoort. Het houden van een dergelijk dier als huisdier, is in Nederland niet verboden. Het dier is een exoot en komt van nature voor in Australië, Nieuw-Guinea en delen van Indonesië. Het heeft in die landen meer ruimte dan in Nederland. In de zomer, wanneer het de natuurlijke drang heeft om te paren zal het dier elke mogelijkheid te ontsnappen aangrijpen.

Het hebben van een buideldier als huisdier geldt in bepaalde krijgen als statussymbool. Maar het dier is niet zoals een hond, die naar je toe komt wanneer je 'Skippy' roept. Tot veel overlast zorgt een wallaby niet, maar het is en blijft een exoot.

Koninkrijk silvomi ontmoedigt wallaby's als huisdier

Het Koninkrijk Silvomi ontmoedigt het hebben van een wallaby als statussymbool. Wij zijn van mening dat het huis niet in Europa thuishoort, dus al helemaal niet in een kooi of vastgebonden in een tuin. Wij willen hierbij duidelijk maken, dat je status niet verhoogd wordt door het hebben van een exotisch dier als huisdier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.