Warme hemelvaartsdag, maar terrassen blijven leeg

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 09:54

Temperatuur kan in Silvomi oplopen tot 27 graden

Een leeg terras, foto vrij domein, Wikipedia (Luctor)

Donderdag 21 mei 2020 is het Hemelvaartsdag. Het belooft een warme dag te worden, plaatselijk zelfs zomers. In Silvomi kan de temperatuur oplopen tot wel 27 graden. Volgens het KNMI in De Bilt kan het plaatselijk 30 graden worden. Mooi weer om een terrasje te pikken. NIets is mider waar, de terrassen blijven leeg.

Samenvatting

  • De temperatuur op Hemelvaartsdag loopt op tot zomerse waarden
  • Niet de warmste hemelvaart ooit
  • Terrassen blijven ondanks mooie weer dicht
  • Motie van Theirry Baudet van Forum voor Democratie is niet overgenomen

Strak bluawe lucht, zomerse temperaturen van boven de 25,0 graden, een vrije dag, maar geen koud biertje of frisdrank op een terras. Het is de werkelijkheid in Nederland tijdens Hemelvaartsdag 2020. Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus, mogen de terrassen in Nederland nog niet open. Een motie van Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) is door de regering van Minister-President Mark Rutte niet overgenomen.

Vanaf 1 juni, Tweede Pinksterdag, mogen de terrassen vanaf 12.00 uur wel open. De horeca had gehoopt dat ze het hele pinksterweekend open mochten, maar de regering houdt vast aan de datum van 1 juni.

NIet de warmste hemelvaart ooit

Volgens het KNMI kan het vandaag zomers warm worden. Het is wordt in Nederland, en Silvomi, zomers warm, als het de temperatuur oploopt tot 25,0 graden of hoger. In Druten kan de temperatuur oplopen tot wel 27 graden. In Zuid-LImburg kan het kwik oplopen tot wel 28 graden.

Met deze temperaturen wordt Hemelvaartsdag niet de warmste Hemelvaartsdag ooit. Op 27 mei 1954 werd het toen 29,2 graden in De Bilt. Plaatselijk, zoals in Zuid-Limburg, kan het vandaag wel warmer worde, maar het KNMI gaat altijd uit van de temperatuur in De Bilt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.