Natie zonder eigen munteenheid

Gepubliceerd op 26 mei 2020 om 22:21

Munten zouden wel een verzamelaarsitem zijn

Een gulden en twee munten van 50 eurocent, foto eigen werk.

Koninkrijk SIlvomi is een mcironatie. Silvomi heeft een eig4en vlag, een eigen website, maar geen eigen munteenheid. Het ziet er ook naar uit dat deze niet zal komen. Het maken van een officiële munt is duur en nutteloos, en officieel is het ook niet.

Veel verschillende micronatiews hebben een eigen leger, een eigen vlag, een eigen website, en zelfs een eigen munteenheid. Er zijn zelfs mensen die zo ver gaan, dat ze hun eigen geld ontwerpen en verkopen. Koninkrijk Silvomi is nog te jong om een eigen munteenheid te hebben. Daarnaast zie ik ook niet het nut ervan in, om een eigen munteenheid te hebben.

Met alle respect voor alle micronaties die een eigen munt hebben, laten slaan en uitbrengen, wij hebben er op zich niks aan. Er is nog geen eigen webshop, of beter gezegd, er is geen fysieke winkel. Zelfs in een webshop betaal je met echte geld en niet met een fictieve eenheid. Het moet dus vooral praktisch zijn.

fantasie de vrije loop laten

Natuurlijk heb ik er wel over nagedacht. Ook over een naam. De Silvomi Euro, de Silvomi Gulden, de Silvomi Dollar, de Silvomi Pond. Allerlei namen die je in de community voorbij ziet komen. Maar nadenken over een naam is op dit moment versilde tijd, want je kan er niks mee doen.

Webwinkel is een eerste stap

Het is wel een droom om een fysieke winkel te openen. Een winkel moet wel iets toevoegen. Je gaat niet een winkel openen om een winkel te openen. Je betaalt er geld voor, maar het moet dus ook geld opleveren. WAnneer je een winkel hebt, dan zou je kunnen denken aan het uitgeven van een fictieve munt. Fictief is het dan niet meer, laten we het dan een eigen munt noemen.

Wel zou je het kunnen maken als een verzamelaarsobject. Je verkoopt het dan via de webshop, maar wat de mensen er mee kunnen doen? De normale winkels accepteren het niet, dus is het meteen niks waard. Mensen die dan munten of biljetten van je kopen, is omdat ze je steunen, niet omdat ze er mee willen betalen.

Een webwinkel is wel een eerste stap. Ik wil graag een webshop hebben. Het zou mooi zijn als deze website wat meer kan groeien, meer bekendheid heeft, zodat er ook een rendabele werbshop aan vast zit.

Voorbeelden van objecten in de webshop

Als er een webshop gaat komen, zit ik denken aan bijvoorbeeld knuffels, met de vlag  als opdrruk op een kleidingstuk, postzegels, mokken, de vlag. Als jij een suggestie hebt, laat het dan hieronder weten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.