Koning Geert benoemt vier vaste leden van de Controlekamer

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 12:16

Het vijfde lid zal gekozen worden door de 30 leden van de Debat Kamer

Geert Dinh, bij de Wijchense Omroep in 2019.

Koning Geert I van Silvomi heeft vier leden benoemd voor de Controle Kamer. Het vijfde lid zal gekozen worden door de 30 leden van de Debat Kamer, na de verkiezingen van 20 juni 2020. De beneomde leden zijn Geert Dinh, Toshiba Leigh, Imonar en Schaduwman.

Koning Geert I van Silvomi heeft vier leden beneomd om zitting te nemen in de Controle Kamer. Als voorzitter is benoemd Geert Dinh. Dit zal Geert Dinh zijn voor de periode van 3 jaar, tot en me 30 juni 2023. De andere leden zijn tijdelijke leden. De andere leden zijn Toshiba Leigh, Imonar en Schaduwman.

De 30 leden van de Debat Kamer zullen het vijfde lid gaat kiezen. Feitelijk zal de regering dat gaan doen. De verwachting is dat de parlementsleden van de regeringspartijen allemaal op dezelfde persoon zullen stemmen.

Regering kiest elk half jaar een lid voor de controle kamer

De 30 leden van de Debat Kamer zullen elk half jaar een lid kiezen voor de Controle Kamer. Uiteindleijk zal de Controle Kamer bestaan uit één aangewezen lid en vier gekozen leden. Het aangewezen lid  heeft een zittingstermijn van drie jaar, de gekozen leden van twee jaar. Er wordt gekozen op 31 december en op 30 juni. De termijnen gaan in op 1 januari en op 1 juli. De eerstvolgende die vervangen zal worden is Schaduwman op 1 januari 2021.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.