10 augustus, dag van het doodgeboren kind

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 20:39

Ter nagedachtenis van Theresa hayley marissa Dinh

Beeldje op het graf van Theresa Hayley Marissa Dinh Smulders

Op 10 augustus is in Koninkrijk Silvomi de dag van het doodgeboren kind. Op deze dag herinneren wij Theresa Hayley Marissa Dinh, roepnaam Hayley.  Ze is de oudste dochter van koning Geert en koningin Hanh. Ze is geboren op 10 augustus 2011, maar was al in de buik overleden.

Het is de nachtmerrie van iedere ouder, je kind verliezen. Nog erger is het, als het gebeurt nog voor de geboorte. Het voelt oneerlijk, als mensen om je heen een kind opvoeden, en jij verliest je kind.

Op maandag 8 augustus 2011 werd onze nachtmerrie werkelijkheid, onze dochter bleek te zijn overleden. Op woensdag 10 augustus is ze geboren. Op dat moment was de zwangerschap 32 weken ver. De doodsoorzaak is nooit boven water gekomen, zeer waarschijnlijk een gewone hartstilstand.

Ze mag niet vergeten worden

Natuurlijk is het voor ons een persoonlik drama. Ze mag ook nooit vergeten worden. Daarom heeft Hayley ook hier een plaatsje op de website gekregen. Wij zijn ook niet de enige met dit drama.

Op de dag van Hayleys verjaardag herdenken wij Hayley. Wij herdenken ook alle andere doodgeboren kinderen. Voor veel ouders is het een mens geweest. Voor ons zeker. Wij roepen 10 augustus dan ook uit tot de Dag van het doodgeboren kind.

Hoe wij persoonlijk deze dag gaan invullen, dat moeten we nog bekijken. Maar wij roepen wel op, om deze dag te omarmen, en zonodig te herdenken.

Indien u Hayley wilt bezoeken, dat kan, ze ligt vlakbij de ingang, meteen rechts bij de ingang van de begraafplaats aan de  Elckerlycweg te Wijchen.

Lees ook: Hayley Smulders

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.