Geert I van Silvomi op excursie in de Ooijpolder

Gepubliceerd op 9 mei 2020 om 20:58

Koning maakt foto's van het landschap

Hek naar natuurgebied de Groenlanden

Toegangshek naar de Groenlanden, een gebied dat niet toegankelijk is voor het publiek

Koning Geert I van Silvomi is op zaterdag 9 mei op excursie geweest in de Ooijpolder. Hier heeft hij foto's gemaakt van het natuurgebied, dat ten oosten ligt van de Nederlandse stad Nijmegen. Zelf zegt hij dat hij genoten heeft van het weer, maar vooral van het uitzicht.

Geert I van Silvomi is zaterdag 9 mei 2020 gesignaleerd in de Ooijpolder. Hier heeft hij vooral genoten van het landschap en de natuur. "Ik ben sinds kort de eigenaar van een spiegelreflex camera van Canon. Om deze te leren kennen ben ik op excursie gegaan in de Ooijpolder." Aldus de Koning die duidelijk opgetogen was van de mooie dag.

"De natuur hier is prachtig. Het is jammer dat Silvomi niet zo groot is, maar het is belangrijk dat elke natie zuinig is op de natuur. Wij kunnen helaas geen uitgestrekte natuurgebieden onderhouden op ons grondgebied. Voortuinzanie is een gebied met alleen maar stenen en een kleine strook groen, Achtertuinzania is bekend om zijn enorme Kers, maar ook daar kunnen weinig planten groeien. Laten we maar zwijgen over de hoofdstad Woonkameroen, waar helemaal geen ruimte is voor natuur en dieren zoals vogels, honden en kattten."

 

Koning Geert I vindt het belangrijk dat er natuur is en dat het goed onderhouden wordt. Ik zie dat Nederland steeds voller wordt. Er is nog veel natuur, maar de Nederlanders maken ook veel rotzooi. Het is belangrijk dat de natuur behouden blijft. Niet alleen voor ons, maar ook voor de toekomst.

Mijn kinderen, maar ook mijn kleinkinderen later hebben allemaal een wereld nodig, waar we kunnen leven. Ik lees dat er binnen 50 jaar gebieden op Aarde zijn, waar mensen  niet meer kunnen leven vanwge de warmte.

Omgevallen boom nabij Ooij

Omgevallen boom nabij Ooij

Ooijpolder is een oase van rust

Geert I gefotografeerd

Geert I in actie. Foto Martien Oppers

De Ooijpolder is een oase van rust. Al zou je het niet zeggen met al die fietsers. Maar ga eens kijken naar de stad Nijmegen? Het is daar altijd druk. Ondanks de Coronacrisis, zal het er nu toch druk zijn. De zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. "Voor Nijmegen is het alleen jammer dat de terrassen nog niet open mogen."

"Ik heb wel ideeëni opgedaan, voor de natuur. Ik ga overleg plegen met adviseurs van Silvomi, waaronder Eerste minister Beer. Of we toch in ons Koninkrijk ruimte zien om een natuurgebied creëren, moeten we nog bekijken. Dat ga ik met Minister Beer bespreken."

 

De ooijpolder is een natuurgebied van ongeveer 2000 hectare

De Ooijpolder (ook wel Ooypolder) is een natuurgebied dat voornamelijk ligt in de gemeente Berg en Dal in de Nederlandse provincie Gelderland. Het maakt deel uit van de grensoverschrijdende streek de Duffelt. Een klein gedeelte, de Ooyse Schependom, ligt in de gemeente Nijmegen. De grootte van het gebied is ongeveer 2000 hectare. In de polder liggen de dorpen Ooij (ca. 2000 inwoners) en Persingen (ca. 100).

De Ooijpolder is een belangrijk onderdeel van het Natura 2000-gebied Gelderse Poort. Hij ligt tussen de rivier de Waal en de N325. Aan de oostzijde is de gebied begrensd door de grens met Duitsland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.