Geert I schrijft verkiezingen uit

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 21:06

Beer aangewezen als Eerste minister

Eerste Minister Beer

Eerste minister Beer. (foto, eigen werk)

Geert I van Silvomi heeft Beer aangesteld als Eerste Minister van Silvomi. Hij heeft Eerste MInister Beer de opdracht gegeen om verkiezingen uit te schrijven. De verkiezingen moeten uiterlijk zaterdag 20 juni worden gehouden.

Elke natie, dus ook een micronatie, heeft een regering nodig. Geert I van Silvomi heeft daarom gemeend dat er ook nu het land in opbouw een parlement nodig heeft. Hij heeft daarom Beer, de knuffelbeer van kroonprinses Ranomi, bereid gevonden om de belangrijke taak van Eerste Minister te accepteren. Beer zal Eerste Minister zijn, totdat er een kabinet is geïnstalleerd na de eerste verkiezingen.

Geen unieke situatie

Onze verslaggever vroeg aan Beer of hij het niet vreemd vindt om een regering te vormen. "Nee, helemaal niet. Uniek is deze situatie ook niet. In Roemenië zijn er verschillende micronaties waarbij de politiek wordt gedreven door knuffelbeeesten."

Beer doelt op de micronaties Plushunia en Juclandia. Dit zijn natuurlijki ook alleen maar dingen die je kan verwachten in een micronatie. Een micronatie kan zijn eigen wetten verzinnen en gaan hanteren.

Kritiek op wet op verbod om in een vliegtuig te werken

Volgens Eerste Minister Beer wringt daar ook de schoen. 'Onze Koning heeft een eerste wet bepaald, waar op facebook de nodige kritiek op is geuit. In ons land is het niet toegestaan om in een vliegtuitg te werken. Ja makkelijk praten, er is geen vliegveld hier in Silvomi. Maar andere landen, andere micronaties, hebben daar kritiek op geuit.

Het is voor Eerste Minister Beer de aanleiding om de verkiezingen te gaan organiseren. In opdracht van de Koning."Ik wil een Huis hebben  wat een goede afspiegeling is van de Knuffelpopulatie van Ranomi en Fabian. Ik zit te denken aan een Huis van ongeveer 20 zetels, ietsje meer, ietsje minder kan. En we moeten natuurlijk ook kijken hoeveel ministeries we willen oprichten.

De eerste verkiezingen staan gepland voor zaterdag 20 juni 2020.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.