Welke staatsvorm heeft Silvomi

Gepubliceerd op 16 mei 2020 om 22:06

Welke staatsvorm heeft Silvomi

Silvomi noemt zich een Koninkrijk. De officiele naam is dan ook Koninkrijk Silvomi. Ik wil in dit artikel ingaan op de staatsvorm van Silvomi. Is het een Koninkrijk, of heeft het een andere vorm? Een ding staat vast, de naam van de micronatie is officieel Koninkrijk Silvomi en die naam blijven we hanteren.

Dat Silvomi een koninkrijk is, is heel simpel. Mochten een van mijn kinderen dit ooit over willen nemen, dan gaat dit gewoon op erfrecht. Wanneer je een republiek bent, dan heb je een president en die wordt dan, als het goed is, door het volk gekozen. Ik wil toch voorkomen, dat er ooit een persoon zich verkiesbaar kan stellen voor Silvomi en dat hij of zij dan de president wordt van Silvomi. Goed, bij Noord-Korea gaat de titel van staatshoofd wel over via erfrecht, maar dat is toch een regime waar ik zelf niet achter sta. Silvomi moet toch een democratische regering hebben.

Onze macronatie is Nederland. Het is misschien dan ook wel logisch dat je je eigen macronatie als leidraad neemt. Soms lees ik wel eens dat micronaties een staatsvorm aannemen die ze adoreren, of gewoon omdat het een mooie naam is. Silvomi is een koninkrijk, misschien wel omdat Nederland ook wel een monarchie is.

Andere staatsvormen

Met de wetenschap die ik nu heb, is het maar goed dat ik het geen Keizerrijk heb genoemd. Ik was in de veronderstelling dat de titel keizer net als die van koning dat dat ongeveer hetzelfde is. Maar, van oorsprong is het toch iets anders.

Voordat ik Koninkrijk Silvomi oprichtte, heb ik me nooit beziggehouden in de verschillende rangen die een vorst kan hebben. Ik wist oprecht niet dat een keizer hoger in rang is dan een koning en dat een prins, zoals bij een Prinsdom lager in rang is dan een Koning. Laat ik dan maar zwijgen over de oude namen van heersers, zoals een kan (leider van een kanaat), een heer, (van een Heerlijkheid), of Baljuw.

Zo werden de Europese keizers tot keizer gekroond door de Paus. In Azië omdat het land gwoon machtig was. Zoals China, zoals Japan nu nog steeds een keizer heeft.

Silvomi is een koninkrijk, omdat ik me toch vooral spiegelde aan Koninkrijk der Nederlanden. Onze macronatie is Nederland. En het is, zoals gezegd, het

Romeinse keizerrijk

gemakkelijkst als je je spiegelt aan je eigen macronatie. Of dat overal ter wereld geeurt, dat weet ik niet. Zo heb je toch ook veel prinsdommen, maar ook gewoon koninkrijken in de Verenigde Staten. Ik heb het dan over de micronaties natuurlijk. Het is dus niet dat ik me op een dusdanige manier wil profileren boven alle andere micronaties.

Welke staatsvorm heeft Silvomi?

Wat de naam zegt, dat hoef je natuurlijk niet te zijn. Zo zijn er micronaties die zichzelf een volksrepubliek noemen. BIj een volksrepubliek moet je  toch denken aan het communisme. Ik vraag me af, of er daadwerkelijk mensen vrijwillig een communist zijn. Een koninkrijk is Silvomi misschien ook niet, omdat het gebied waarover ik regeer is te klein. Ik claim mijn eigen woonplaats Druten niet, niet eens mijn eigen wijk of straat. Is het mijn huis? Ach, je moet ergens beginnen. Als er naderhand andere mensen bij mij aansluiten, kunnen we daar eens over gaan nadenken.

Misschien is de benaming vorstendom of prinsdom een betere benaming. Je bent dan nog steeds een monarch. Dat wil zeggen dat de staatshoofd op erfrecht is bepaald. Maar het staatshoofd wordt een prins of princess genoemd. Bekende voorbeelden zijn Principality of Sealand in de Noordzee of de Hutt River in Australië.

Andere vormen zijn bijvoorbeeld het Groothertogdom, wat bijvoorbeeld Luxemburg is. In de community van micronaties is Flandrensis een voorbeeld. Historische staatsvormen zijn bijvoorbeeld een kanaat, of dichter bij huis, een heerlijkheid, voorbeelden.

Heerlijkheid Silvomi

Als je op wikipedia gaat kijken, dan zou Heerlijkheid Silvomi de meest logsche vorm zijn. Aan het hoofd zou dan staan Heer Geert I van Silvomi staan. En niet zoals nu Koning Geert I van Silvomi. De heerlijkheid had je in de middeleeuwen in grote aantallen. Zoals Heerlijkheid Ravenstein, Land van Herpen, Heerlijkheid Bokhoven. Hier in de buut van Druten had je de heerlijkheid Batenburg dat onder het Duitse Keizerrijk viel.

Kroon van Christian V van Denemarken (foto Wikipedia)

In de Middeleeuwen was heel Nederland een lappendeken met allerlei onafhankelijke landen of heerlijkheden. Maar tegenwoordig zegt dat ook niet heel veel meer. En aan het hoofd stond een Heer. Leuk en aardig, maar men gaat niet voor je warmlopen als je een Heer bent. Wat elke micronatie wil, is erkenning, respect. En dat doe je natuurlijk met een machtige naam, met een machtige titel. Een titel als President, Keizer, Koning of Prins.

Het is dan ook precies de reden dat Silvomi een Koninkrijk is. De titel geeft toch wat aanzien en dat is wat men wilt in de community. Elke micronatie wilt erkenning en souvereiniteit. En dat bereik je met titels als prinsdom, koninkrijk of republiek.

Met andere woorden, Silvomi is een Koninkrijk, we blijven een koninkrijk. Of een andere naam was gekozen als er nóg meer voorbereiding was genomen, dat durf ik niet te zeggen. Als je ergens voor kiest, moet je er ookv ol voor gaan.

De wens van Silvomi

De wens van Silvomi is toch om erkend te worden in de community van micronationalisten. Een mooi woord voor scrabble. Er zijn jaarlijks tientallen, honderden micronaties die ontstaan, maar na een jaar zijn de meesten al ter ziele gegaan. Als gebrek aan motivatie, tijd of geen inwoners.

Silvomi is nog maar net officieel begonnen, maar bestaat stiekem al enkele jaren. Alles staat met een goede voorbereiding en een goed plan. Via deze weg wil ik anderen ook uitnodigen voor het oprichten van een micronatie. Lijkt me leuk om samen te discussiëren over het leven in een micronatie.

Bedankt voor het lezen,

 

Geert I van Silvomi.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.