Geen sinterklaasintocht in Silvomi in 2021

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 20:59

Aantal besmettingen in nederland loopt op.

Kroonprinses Ranomi met Zwarte Piet in 2017.

Het Sinterklaascomité van Silvomi heeft besloten om de landelijke sinterklaasintocht in 2021 niet door te laten gaan. De festiviteiten rondom de intocht van de goedheiligman met zijn gevolg is afgelast. Het oplopende aantal besmettingen in Nederland wordt als oorzaak gernoemd.

De meeste Nederlandse provincies kleuren momenteel donkerrood op de kaart van de Europa voor wat betrefdt het aantal besmettingen met Covid 2019. De provincie Limburg kent procentueel gezien de meeste besmette personen. Ook in Gelderland zijn veel besmettingen. In de gemeente West Maas en Waal, ongeveer 5 kilometer van Silvomi vandaan, zijn meer dan 50 per 100.000 inwoners besmet met Covid 2019.

Onlans heeft de Nederlandse demissionaire premier Mark Rutte (VVD) maatregelen aangekondigd. Zo moet men in winkels weer een mondkapje dragen en is het tonen van een geldige QR-code in bijvoorbeeld de horeca verplicht.

Het Sinterklaascomité van Silvomi

Vanwege de maatregelen in het nabijgelegen Nederland, heeft het sinterklaascomité van Silvomi besloten om de landelijke intocht van Sinterklaas in 2021 af te gelasten. De intocht zou dit jaar plaats vinden op zaterdag 13 november in Voortuinzania.

Het comité wil nog niet zeggen of pakjesavond wel plaats zal vinden. Immers, Ranomi en Fabian geloven beiden niet meer in Sinterklaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.