Eerste minister Beer plaatst vraagtekens bij inhaalverbod voor vrachtverkeer

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 22:18

inhaalverbod moet overdag opgeheven worden, aldus Beer

In Nederland geldt vanaf 2003 een inhaalverbod voor vrachtwagens. In dat jaar is het voor het eerst ingevoerd. Vanaf de jaren 2013 - 2014 is het geactualiseerd. Per maart 2020 geldt er overdag een maximum snelheid van 100 kilometer per uur voor personenwagens.  Eerste minister Beer vindt dat het inhaalverbod voor vrachtverkeer overdag kan worden opgeheven.

In Nederland geldt op veel snelwegen een inhaalverbod voor vrachtverkeer. Dit is ingevoerd om files of lange rijen achter een inhalende vrachtwagen te voorkomen. Het wilde voor het inhaalverbod wel eens voorkomen, dat een vrachtwagen met 90 kmh uur een collega ging inhalen die 88 km/h reed

BIj het programma Blik op de Weg is er wel eens een filmpje geweest over een inhalende vrachtwagen. Het duurde ruim 5 kilometer voordat hij zijn collega had ingehaald. Dit soort praktijken was een verkeersergernis en stond ook in de top 10.

In maart 2020 is de maximum snelheid voor personenwegens overdag verlaagd naar een maximum van 100 km/h. Deze maatregel geldt vanaf 6 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond. Buiten deze uren mag de normaal geldende maximum snelheid gereden worden. Dit kan bijvoorbeeld 120 of 130 zijn.

Inhaalverbod overdag opheffen

Eerste minister van Koninkrijk Silvomi Beer vindt dat het inhaalverbod voor vrachtverkeer nu opgeheven kan worden. "Het snelheidsverschil tussen de vrachtwagens en de personenauto is minder groot nu. Over het algemeenn wordt er nu keurig aan de snelheid gehouden. Ik vraag me af, of een inhaalverbod nog wel van deze tijd is."

Eerste Minister Beer is duidelijk voor het opheffen van het inhaalverbod. Voor zover bekend is in Nederland ook geen roep om het inhaalverbod op te heffen. Het is daarom ook bijzonder dat een minister van een micronatie met het idee komt. "Dat ik geen minister in het kabinet Rutte ben wil niet zeggen dat ik me nergens mee mag bemoeien. Volgend jaar is het EK Voetbal, hoeveel bondscoaches heeft Oranje dan? Volgens mij dan ook 17 miljoen."

Of Eerste minister Beer met minister Cora van Nieuwenhuizen (minister van Infrastructuur en Waterstaat, red.) een onderhoud wil hebben, wil Beer niet zeggen.

Cora van Nieuwenhuizen, foto Wikipedia

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.