Veer Druten - Dodewaart vaart dit seizoen niet

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 23:28

Veer wordt door vrijwilligers bevaren

Veer tussen Druten en Dodewaard

Veer tussen Druten en Dodewaard, foto eigen werk

Het fiets- en voetveer tussen Druten en Dodewaard zal dit seizoen uit de vaart zijn. Door de aanhoudende coronamaatregelen blijft het veer uit de vaart. De vrijwilligers die de verschillende voetveren bevaren laten weten zich zorgen ge maken. "Ook de pontjes vallen onder openbaar vervoer en het is gewoon te druk."

Samenvatting

  • Veer tussen Druten en Dodewaard dit seizoen uit de vaart.
  • Veer wordt bevaren door vrijwilligers
  • Jaarlijks ongeveer 15.000 personen met het veer.

Stichting Uiterwaarden uit Kerk-Avezaath laat weten dat de voetveren dit seizoen niet zullen varen. De vrijwilligers maken zich zorgen over de drukte tijdens de aanhoudende coronamaatregelen. Volgens hen vallen de voet- en fietsveren onder het openbaar vervoer en vinden het te druk worden.

De stichting exploiteert meerdere veren over de Maas, Waal, Linge en de Nederrijn. Het fiets- en voetveer tussen Druten en Dodewaard is een van deze veren. Fietsers moeten nu omfietsen via de Prins Willem-Alexanderbrug tussen Lauwe en Echteld, of via de Tacitusbrug bij Ewijk.

het veer is een Toeristische trekpleister

Doordat het veer tussen Druten en Dodewaard uit de vaart ligt, is de nagenoeg rechte lijn tussen Uden en Rhenen doorbroken. Zo is Ouwehands Dierenpark te Rhenen ineens moeilijker met de fiets te bereiken vanuit Druten.

Een ander punt is, is dat het voetveer een toeristische trekpleister is. Veel mensen staan aan de wal bij de Veerdam te Druten. Hoe het bootje zich manouvreert tussen de beroepsvaart door is al leuk om te kijken. Dit valt dus weg.

Het Veer zou vanaf 13 juni tot en met 13 september dageljks in de vaart zijn. Daarna nog in de weekenden van 19 en 20 september en 26 en 27 september. Jaarlijks varen ongeveer 15.000 personen mee.

Timelapse video uit 2016 met het voetveer in beeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.